Nyáron kivételes strandszezonra számítanak a Balatonnál

Folytatódik a szabad vízi fürdőhelyek fejlesztése ebben az évben, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának részeként. A legnépszerűbb hazai üdülőrégióban soha nem látott fejlesztési hullám vezeti fel a várhatóan tovább erősödő belföldi turisztikai főszezont. A belföldi kínálat biztosan megtérülő befektetéseinek számító balatoni turisztikai szolgáltatásokban a főszezonra már az önkormányzatok is felvehetik a versenyt, mivel a kormány támogatásával további fejlesztések zajlanak a tó körül, a minőségileg is erősebb vízparti kínálat érdekében – írja cikkében a Magyar Nemzet.

2021 a strandturizmus éve lehet a BalatonnálForrás: Ivabalk,/Pixabay

A várakozások szerint nyárra már reneszánszát élheti a legnépszerűbb magyarországi üdülőtérség, sőt, az egész belföldi piac, melynek újabb szintugrását teszi lehetővé, hogy például országszerte több mint nyolcvan szabadstrand újul meg a 2021-es üdülési szezon kezdetéig. 

A Balaton déli partján a 13 strandfenntartó önkormányzat közül Fonyód a korábbi félmilliárdos támogatás után további 180 millió forintot költhet hat strandja korszerűsítésére, míg Balatonlelle csaknem 30 milliót fordíthat a Napfény strand és élményfürdő, továbbá a szabadstrand családbarát szolgáltatásának gazdagítására. Balatonboglár – ahol minden strand ingyenes lesz – elsősorban a kisgyerekes családok fogadására készül az új fejlesztésekkel, de Szárszó, Földvár, Zamárdi és Siófok is kap MTÜ-támogatást a hasonló korszerűsítésekre. A tervek sora hosszú: az északi parton, például Balatonalmádi mindhárom strandján lesz immár elegendő mosdó, és baba-mama szobákat is kialakítanak, a fürdőhelyen kívül pedig a horgászoknak és a sétálóknak is biztosítanak tisztálkodási lehetőséget – teszi hozzá cikkében a Magyar Nemzet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek