A sok látogató miatt kötelező lett a maszkviselés a balatoni városban

  Szombaton a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti társaságok sétáltak a mólón, többen közülük a környező településekről, megyékből érkeztek a városba. Ez a tendencia az elmúlt hétvégéken is megfigyelhető volt, így az önkormányzat úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést a Csík Ferenc sétány labdarugó pályától a Helikon Hotelig terjedő területen.

  Szombat óta tehát minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton. A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a fitness parkban azonban a korábbi rendeletnek megfelelően viselni kell. Bár sokan a rendelet ellenére sem hordták a maszkot a parton, a megkérdezettek egyetértettek az új szabállyal.

  A város egyik ékessége, a Festetics-kastélyForrás: Leonhard Niederwimmer/Pixabay

  A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése.

  „Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Így arra kérjük a hozzánk látogatókat, illetve a helyi lakosokat, akik ide lejönnek, hogy tartsák be az előírásokat" – jelentette ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

  A Balaton-parton már a tavasszal is hoztak korlátozó intézkedéseket, akkor a parti sétányokat hétvégenként lezárták. Most nem akart ilyen drasztikus döntést hozni az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét – számolt be a hírről a tvkeszthely.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!