Új park épül Balatonfüreden

Balatonfüred polgármestere, Bóka István elmondása szerint hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a Forrás Sportparktól északra és délre található 22 hektáros területen olyan fejlesztéseket hozzanak létre, melyek elsősorban a családi programokat, a szabadidős, és utánpótlás sportot szolgálnák. Szeretnének létrehozni futókört, valamint kerékpáros, és görkorcsolya-pályát, teniszpályákat, a gyermekeknek pedig műanyag sípályát, labdarúgó pályákat, sportöltözőt, és egy nagy játszóteret is építenének – írja cikkében a veol.hu.

Játszótér, sportközpont, kermozi, park és egyéb tervek megvalósítására készülnek ebben a csodaszép környezetbenForrás: Forrás Sportpark - Balatonfüred/Facebook

Terveik szerint megvalósulhat egy multifunkcionális munkacsarnok is, mely a kézilabda utánpótlás mellett szolgálná a nyári táborokat, és hosszú távon megoldaná a teniszezők téli problémáját is.

A Forrás Sportpark területétől északra található négy hektáros részt sok fával és zöldterülettel újítanák fel. Ide tervezik a futókört és a kerékpárpályát is.

"Nagy reményt látok arra, hogy létrejöhet egy szabadtéri kertmozi is, mely nem zavarná a környezetét" - fogalmazott Bóka István. Hozzátette, a fejlesztést a hatalmas zöldfelületeket megtartása, illetve megújítása mellett valósítanák meg. Elültetnek mintegy 700 fát, köztük őshonos gyümölcsfákat is. Ráadásul az öt hektáros szőlőterületet és a cseresznyeültetvényt is megtartanák, illetve rendbe tennék, és tervezik, hogy a területen lévő kis tavat is kitisztítják. A fejlesztések értéke meghaladja a több milliárd forintot, mely hat különféle forrásból tevődhet majd össze. A polgármester bízik abban, hogy 2022. év elejére mindez elkészül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek