Új szabadstrandot alakítanak ki Balatonfüreden

  Az önkormányzat megvásárolta az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant, így az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülőként működő területen a tervek szerint strandot alakítanak ki – olvasható Balatonfüred település weboldalán.

  A terv az, hogy ezeken a parti részeken bárki számára elérhető legyen a Balaton"

  BalatonfüredForrás: Balatonfüred.hu

  Az önkormányzat által most megvásárolt ingatlan melletti területen egy parkot is kialakítanak. Emellett a Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet a tervek szerint összenyitja az önkormányzat.

  Így a két városi strand, vagyis az Esterházy és a Kisfaludy strand között egy jelentős partszakasz válik bárki számára látogathatóvá – fogalmaznak a település weboldalán.

  Forrás: Balatonfüredi strandok / Facebook

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!