Még mindig van egy hónapja a pótlóbuszoknak Székesfehérvár és Balatonfüred között

Január 8-ig, azaz még egy hónapig közlekednek pótlóbuszok Székesfehérvár és Balatonfüred között a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon. Az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszának villamosítása miatt váltották fel a vonatokat a pótlóbuszok. A buszok néhány település kivételével nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton érintett autóbusz-megállókban állnak meg.

A Balaton egész évben gyönyörű - illusztrációForrás: G ambrus (talk)/Wikipedia

A szakasz villamosítása miatt több vonat nem közlekedik a Déli pályaudvar és Tapolca között. Helyettük Székesfehérvárig a menetrend szerinti elővárosi és távolsági vonatokkal lehet eljutni, onnét pedig pótlóbuszokkal tovább utazni Balatonfüred, illetve Aszófő felé. Az utasok a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal is utazhatnak a Déli pályaudvarról Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, melyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot.

Székesfehérvár ésSiófok között egész nap 2 óránként, ütemes menetrend szerint közlekednek a személyvonatok. 

Fonyód és Balatonszentgyörgy között napközben a meghosszabbított, Győr és Kaposvár közötti InterRégió vonatok adják a személyvonati kiszolgálást. A reggeli időszakban néhány személyvonat továbbra is közlekedni fog – írja a Mávinformra hivatkozva a balatonkornyeke.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek