Újabb balatoni település kapott óriáskereket

A héten új attrakcióval bővült a Balaton északi partjának turisztikai kínálata. A 45 méteres átmérőjű szerkezetet Balatonalmádiban építették fel – derül ki az mmonline.hu cikkéből.

Forrás: Simon Mónika/Balatonalmádi Város/Facebook

Az elmúlt években egyre több településen tűntek fel az óriáskerekek, jelenleg a Balatonnál Keszthelyen és Siófokon is működik egy-egy óriáskerék. Ezekben a napokban pedig már javában épül a legújabb szerkezet, amit a héten birtokba is vehetnek az érdeklődők.

A tapasztalatok szerint a hasonló óriáskerekek rengeteg érdeklődőt vonzanak a szomszédos településekről is, valamint a közösségi médiás megosztások terén is kedvelt fotótémának számítanak. Ezért is döntöttek úgy Balatonalmádiban, hogy a Wesselényi strand előtti téren helyet biztosítanak a keréknek, amit nem maga a város, hanem egy vállalkozó üzemeltet.

Balatonalmádi óriáskereke a 45 méteres átmérőjével a nagyobbak közé tartozik. Ráadásul lehetnek olyanok is, akik már ültek rajta, ugyanis korábban – tavaly november vége és idén január eleje között – a debreceni Kossuth téren volt felállítva "Debrecen Eye" néven. Az óriáskerék augusztus 26-ig marad a Balaton partján, a hírek szerint pedig az adventi időszakban ismét visszatér Debrecenbe.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek