Ötven méter magasban szilvesztereztek, mert megadta magát az óriáskerék

Nyolc ember, köztük öt kamasz volt kénytelen ötven méter magasban szilveszterezni a franciaországi Rennes főterén, mivel elromlott a város ünnepi vásárának óriáskereke. Az ibtimes.com híroldal információi szerint  10 órán át tartott mire végre sikerült őket lehozni a magasból.

A kép csak illusztrációForrás: pixabay.com / TimHill

Az óriáskerék este nyolc óra körül állt le műszaki hiba miatt, egyesek még szikrákat is látni véltek a kerék motorjánál. A működtetők először arra gondoltak, hogy megpróbálják létrák segítségével kimenteni az embereket, de a 30 méteres tűzoltólétrák nem értek fel a túl magasan lévő gondolákhoz. Végül helikopter és függőkötelek segítségével hozták le a bajbajutottakat.

A szokatlan szilveszteri programra mindenki másként reagált, egy fenn ragdt fiatalember szerint, nagyon megrázó és félelmetes volt a helyzet. Egy idősebb férfi a tűzoltókat dícsérte, és érzése szerint minden nagyon nyugodtan és rendben folyt. Az egyik 17 éves fiú, pedig nem csak az újévet, de a születésnapját is a magasban ünnepelte, mivel január elsején született" - közölte az édesanya, aki lentről figyelte az eseményeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek