A siófoki óriáskerék is felébred hosszúra nyúlt álmából

Siófok is végre új életre kel a karantén időszak után. A pünkösdi hétvégével kezdődően igyekszik minél biztonságosabban nyitni a normalizálódás irányába. De a fokozott higiéniai előírásokat ez a balatoni város sem hanyagolja el. Ahogy a sajtóközleményben is írják bevezetik és betartják a szükséges létszámkorlátozásokat és óvintézkedéseket a városban, annak érdekében, hogy a már zöldbe borult strandok is kinyithassanak.

Forrás: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Siófok 16,5 kilométeres partszakasszal rendelkezik, így az idei szezonban nem kell majd tartani a túlzott zsúfoltságtól, és a fizetős strandok belépői a számos óvintézkedés ellenére sem drágulnak. 

Viszont számítani kell majd létszámkorlátozásra, figyelemfelhívó táblákra, 40%-kal több vízbejáró lépcsőre, a pénztáraknál és vendéglátó egységeknél kijelölt védőtávolságra, a fertőtlenítő pontokra, valamint a korlátok, mosdók, öltőzők és egyéb területek rendszeres fertőtlenítésére.

A közleményben olvasható volt még, hogy május 29. a bűvös szám, vagyis ekkor nyit több szálloda, kemping, panzió, apartman és magánszálláshely, valamint az összes siófoki strand, a Plázs, a Petőfi sétány, sőt az Óriáskerék is megkezdi az első körét.

Kedvezmények tekintetében a 14 év alattiak, a gyereknapi hétvégén ingyenesen léphetnek be a Nagystrandra, és az Óriáskerék sem teljes áron fog üzemelni.

Május 30-án a Balatoni Hajózási Zrt. is megkezdi a 174. hajózási szezont, amellyel a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok egyaránt elérhetővé válnak, köztük a Siófok – Balatonfüred – Tihany járat.

A városban sétálva a megújuló Rózsakertet se hagyják ki a hétvégi programból, mivel nem csak egy nyugodt sétát tehetünk itt, hanem a balatoni napok emlékét meg is örökíthetjük a  #helloSiofok szelfipontnál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek