Ismerkedjen a kortárs művészet rejtélyes világával a Balatonon

Ha idén szeretne új ízt adni a szokásos balatoni pihenésnek, akkor érdemes Lovasra látogatni, ahol a strandolás mellett a kortárs művészet rejtélyes világával is megismerkedhet.

Augusztus 1-je és 20-a között a Resident Art Művészeti Ügynökség egy képzőművészeti kiállítást és vásárt rendez Lovason, ahol a tárlat mellett a kortárs művészet izgalmas világával foglalkozó filmek, koncertek és borkóstolók is várják majd a látogatókat.

Resident Art Garten - Lovas 2019/Facebook

A GARTEN című programon 50 Y és Z generációs művész közel 200 alkotása lesz látható. A kiállítás átfogó képet igyekszik mutatni a fiatal generáció művészeinek munkáiból – írják a szervezők Facebook oldalukon, ahol a kiállítás katalógusát is megosztották. Az érdeklődők két árkategóriában vásárolhatnak majd műalkotásokat: 50 és 100 ezer forintért.

Emellett lesznek tárlatvezetések, kortárs művészetről szóló beszélgetések, koncertek, és olyan filmeket is vetítenek majd, amelyek valamilyen módon a képzőművészet világára reflektálnak. Látható lesz például az életveszélyes akcióiról híres szerb performanszművésszel, Marina Abramoviccsal készült dokumentumfilm, amiben a művész Brazíliába utazik, hogy a különböző gyógyítási módok kultúráját kutassa, valamint azok kapcsolatát a művészettel és a spiritualitással.

A számos nemzetközi elismerést elnyert Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film mellett a kortárs művészet furcsaságait kifigurázó svéd filmet, A négyzetet is levetítik majd. Tiltott absztraktok  címmel pedig egy dokumentumfilmet láthatunk majd az 1956 és 1968 közötti magyarországi absztrakt festészetről szól. 

A vetítések után a művészeti szférában dolgozó szakemberek beszélgetnek majd a látottakról, de lesznek koncertek is.

Az Alsóörs és Paloznak között elhelyezkedő kis községben azzal a céllal rendezik meg a programot, hogy a Balaton északi-partjára elhozzák a kortárs kultúra élményét, olvasható a honlapon. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek