Nem fogod kitalálni melyik város lesz Európa karácsonyfővárosa 2024-ben!

A Budapesttől mindössze négy órányi vonatútra található Brünnt választotta a Karácsonyi Városok Hálózata Egyesülete Európa karácsonyfővárosává a következő évre.

Brünn, karácsonykorForrás: Shutterstock/2019 Montypeter

A nemzetközi zsűri 2017 óta osztja ki a címet minden évben. Brünn, ez a Budapest és Prága között félúton fekvő cseh város szerintük egyedülálló karácsonyi attrakció, ahol a legfontosabb értékek a szolidaritás és a város saját öröksége iránti erős elkötelezettség. Dicsérték a "kreatív kultúra és az erős identitás kifejeződését", a karácsonyi fényeket, a bolhapiacokat és a hangulatos karácsonyi díszeket.

Brünn Csehország legnagyobb bortermelő területén, Dél-Morvaországban található. Bájos építészetével és csábító atmoszférájával remek alternatívát jelenthet azok számára, akik szeretnék elkerülni a prágai tömeget. És természetesen nem csak az ünnepi időszakban remek úti cél. A város a történelem, a modern építészet, a kultúra és a bárokban nyüzsgő éjszakai élet tökéletes kombinációja, ahol az év bármely szakában kiválóan érezhetjük magunkat. Ráadásul átszállás nélkül megközelíthető Budapestről. 

De nem Brünn az egyetlen város, amely elismerésben részesült az Európai Parlament által támogatott rendezvényen.

A karácsony fővárosa címet olyan hely kaphatta, ahol legalább 100 ezer lakos él, így esett a 396 ezer főt számláló Brünnre a választás. De a karácsony európai városa a kevesebb mint 100 ezer lakosú városok közül kerül ki, idén pedig az írországi Waterford érdemelte ki a címet.

Almanza, egy apró, 600 lakosú spanyol város is külön elismerésben részesült karácsonyi projektjének köszönhetően.

Forrás: Time Out, Schengen Visa Info

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek