A szomszédunkban található Európa 2. legjobb pályaudvara

Először került be az Európai Pályaudvarok Indexébe a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof és a Zürichi Főpályaudvar után rögtön a második helyen végzett. A tesztelők többek között a rengeteg mozgólépcsőt és liftet, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték.

Forrás: ©Philipp Horak fuer OEBB/Philipp Horak

A Consumer Choice Center nevű független fogyasztóvédelmi csoport negyedik alkalommal állította össze az Európai Pályaudvarok Indexét, amelynek keretében a kontinens ötven legnagyobb pályaudvarát értékelik különböző szempontok – például jegyválaszték, pályaudvari szolgáltatások, elérhetőség, wifi, átszállási lehetőségek – szerint. Az utasforgalma alapján a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof első alkalommal került fel a listára és 94 ponttal rögtön a második helyre katapultált.

Forrás: OEBB Trans Form Hauptbahnhof Wien © Roman Boensch 2013/Roman Boensch

A vizsgált pályaudvarok összesen 123 pontot érhetnek el olyan kritériumok alapján mint elérhetőség, akadálymentesség, pontosság vagy utastájékoztatás. Az első helyet a Zürichi Főpályaudvar őrizte meg 102 ponttal, a harmadik helyen a berni pályaudvar osztozik a Berlin Centrallal.

A Wiener Hauptbahnhof esetében többek között a mozgólépcsőket és lifteket, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték a tesztelők, de sokat nyomtak a latba az átszállási lehetőségek is.

Szintén először szerepel a rangsorban és rögtön a tizedik helyre került a szintén Bécsben található Bahnhof Meidling, amely az Oslo Centrallal osztozik a helyezésen, tudtuk meg a City of Vienna sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek