Ezek az európai légitársaságok januártól újraindítják járataikat Tel-Avivba

2023. október 10-én, három nappal a Hamász Izrael elleni támadása után a legtöbb légitársaság felfüggesztette járatát a David Ben-Gurion nemzetközi repülőtérre. Az Air France, a Lufthansa, a British Airways és a Swiss most bejelentették, hogy 2024 januárjától felújítják kapcsolataikat a tel-avivi nemzetközi repülőtérrel.

A Ben-Gurion nemzeközi repülőtér check-in pultjai - illusztrációForrás: AFP/Jack Guez

Néhány napja a Ben Gurion repülőtér igazgatója, Udi Bar Oz nemzetközi társaságok több mint 120 képviselőjével szervezett találkozót azzal a céllal, hogy elősegítse izraeli járataik újraindítását.

A Lufthansa heti négy járatot kínál majd Frankfurtból, illetve heti három járatot Münchenből Tel-Avivba és onnan vissza. A csoport légitársaságai (Austrian Austrian Airlines és a Swiss ) összesen heti 20 járatot fognak biztosítani Tel-Avivba és onnan indulva.

A Lufthansa 2024. január 8-tól heti öt közvetlen járatot is indít A320neo repülőgépekkel Zürich és Tel Aviv között, az Austrian Airlines heti nyolc járatot indít majd Bécsen keresztül.

Tel-AvivForrás: Shutterstock/SJ Travel Photo and Video

A Ryanair ellenben 2024. január 31-ig meghosszabbítja repüléskorlátozási intézkedéseit „a Ryanair ellenőrzésén kívül eső üzemeltetési korlátozások miatt".

Az Atlanti-óceán másik oldalán az American Airlines és a Delta Air Lines amerikai társaságok egyaránt bejelentették, hogy 2024. március 29-ig törölték a Tel-Avivba induló és onnan induló járatokat.
Napjainkban a repülőtér napi átlagos légiforgalma megközelítőleg 200 indulás/érkezés, beleértve a nemzetközi, belföldi, magán- és teherjáratokat is.

A konfliktus kirobbanásának kezdete óta az izraeli légitársaságok mellett hat külföldi légitársaság folytat folyamatos tevékenységet rendszeres járatokkal a Ben Gurionra, köztük az Etihad, a Fly Dubai, a Hainan és az Azimut.

A Ben Gurion nemzetközi repülőtér 600 alkalmazottját helyezte fizetés nélküli szabadságra a megszálló állam gázai bombázása miatt, amely meggyengítette az idegenforgalmi ágazatot, írja az airlive.net.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek