Negyedszer is Európa legjobbja lett - tarol az Advent Bazilika

A budapesti Szent István Bazilika előtti téren lévő adventi vásár lett az utazók kedvence 2023-ban. A  European Best Destinations szervezet a világ 168 országából érkezők szavazatai alapján hozta nyilvánosságra a legszebb európai karácsonyi vásárok listáját. Az Advent Bazilika ezzel negyedszer lett Európa legjobb karácsonyi vására, megelőzve az eddigi csúcstartó Zágrábot, amely három díjat is kapott.

Mohos Gábor püspök megszentelte az adventi koszorút az Advent Bazilika vásár ünnepélyes megnyitóján a Szent István-bazilika előtti térenForrás: MTI/Kovács Attila

Budapest karácsonyi vására 2023. november 17-én nyitotta meg kapuit és 2024. január 1-jén zárul a Szent István Bazilika előtt.

A hagyományokhoz hűen ünnepi koncertek, valamint csaknem 100 hazai kézműves kiállító, hagyományos magyar ételek és korcsolyapálya is várja a látogatókat.

A karácsonyi vásárok sorában idén második helyen a romániai Craiova végzett és az „Európa legszebb karácsonyfája" címet is elnyerte a szavazóktól. A harmadik legszebb vásár a franciaországi Metz ünnepi vására lett, amelyet a családok számára a legjobb karácsonyi vásárnak is választottak.

Az Advent Bazilika lett a legtöbb szavazatot kapott karácsonyi úti célForrás: https://adventbazilika.hu/

Európa legszebb adventi vásárainak listájára összesen 20 város került, a versenyzők között volt például Bécs, London, Prága, Brüsszel, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan karácsonyi vására is – írta a VG a a Forbes cikkére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek