Túl népszerű volt, így megszüntették Anglia legrégebbi karácsonyi vásárát

Idén nem nyithatott ki Anglia legrégebbi karácsonyi vására, miután a tavalyi „masszív siker" miatt a város vezetői aggódni kezdtek a közbiztonság miatt. Rekordszámú, 320 000 ember látogatta meg ugyanis a Kelet-Angliában található Lincoln nevű város karácsonyi vásárát 2022-ben. Nem mellesleg ugyanekkor ünnepelte a rendezvény 40 éves fennállását is, mint az ország leghosszabb ideje működő ünnepi vására. A döntés felháborodást váltott ki a város lakossága és kereskedői körében – írja az independent.co.uk.

A város egyik látványossága, a lincolni katedrális lila fényben világít adventkorForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Linda McKenna/Shutterstock. No use without permission./Linda Mckenna

A hagyományosan négynapos rendezvényen eddig előadók, kórusok és fényes mulatságok szerepeltek. A tisztviselők azonban úgy döntöttek, hogy lemondják az idei rendezvényt, mert attól tartanak, hogy a belváros egy „kis részén" túl sok ember „kellemetlenné válik" a látogatók számára. Ehelyett a képviselőtestület egy sor ünnepi programot szervez a városközpontban, és egy jégösvényt is kialakít. Úgy tűnik, ezzel azonban nem lehet kompenzálni a lakosokat, a kereskedőket, sem azokat, akik a városba direkt a neves vásár miatt szerettek volna idén ellátogatni. Az alábbi kisfilmben láthatjátok, milyen hangulatos volt a talvalyi esemény is.

Nem csoda, hogy sokan tiltakoznak a népszerű vásár elmaradása miatt, a Facebook-on több Save the Lincoln Christmas Market nevű csoport is alakult, hogy megmentsék a város egyik vonzerejét jelentő ünnepi vásárt, ami viszont idén valószínűleg már nem fog sikerülni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek