Videó: Így fest a feldíszített, Ruby névre keresztelt fa a Capitolium előtt

 

 

Meggyújtották az égőket a Capitolium karácsonyfáján, más néven az "emberek fáján" Washingtonban, az Egyesült Államok törvényhozási épületénél kedden. Idén 58. alkalommal rendezték meg az ünnepélyes ceremóniát, amelyre a fát, egy erdészek által gondosan kiválasztott vörösfenyőt, Észak-Karolina államból, a Pisgah Nemzeti Erdőből hozták. Az alábbi a videón a teljes ceremóniát láthatjátok.

A Capitolium karácsonyfája minden évben más állam erdejéből érkezik, tavaly Kaliforniára esett a választás, Észak-Karolina 1974 óta harmadik alkalommal adhatta a törvényhozás fáját, amely hagyományosan a Capitolium nyugati szárnyánál áll.

A 23 méter magas, a vörösfenyő latin elnevezése alapján, Ruby névre keresztelt fát származásának államában kézzel készített díszekkel ékesítették fel.

1970. óta a fa kiválasztásában az Egyesült Államok Nemzeti Erdészeti Szolgálata működik közre. Az idei fát november 2-án vágták ki, és két héten át szállították kamionnal a fővárosig, közben Észak-Karolina állam számos településén megállt, hogy a helyiek közelről láthassák.

A Capitolium előtt ragyog teljes pompájában RubyForrás: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Az "emberek fája" elnevezés onnan származik, hogy a fenyőt az ország lakói ajándékozzák a Kongresszus épületének, amelyet az "emberek házaként" is szoktak emlegetni. Az Egyesült Államok törvényhozásának hivatalos karácsonyfáját január 1-ig minden nap szürkülettől késő estig tartják kivilágítva Washingtonban, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek