Mikroszkóppal csodálható meg a világ legkisebb betleheme egy brit templomban

Kiállították a világ legapróbb betlehemét a northfieldi Szent Lőrinc-templomban, melyet a látogatók egy mikroszkóp alatt csodálhatnak meg – olvasható a BBC oldalán.

A világ legkisebb betlehemeForrás: Facebook/Graham Short

A betlehemi képet egy birminghami mikrogravírozó, Graham Short gravírozta kézzel egy tű fokába helyezett aranydarabba. A művész korábban már készített egy képet Erzsébet királynőről egy gombostűfejre, amelyet 100 000 fontért adtak el.

"Bizonyára ez lesz a legkisebb betlehem a világon" – mondta Short. A művész munkájához nagy teljesítményű orvosi mikroszkópot használ, sőt olyan gyógyszereket is szed, amelyek csökkentik a pulzusát, hogy nyugodtan tudjon dolgozni. "Valójában két szívdobbanás között vések" – mondta. Hozzátette, hogy háromhavonta botox-szerű injekciókat is bead magának a szeme körül, hogy megakadályozza az esetleges izomrángásokat.

A betlehemi kiállítás a northfieldi Szent Lőrinc-templomban tekinthető megForrás: Facebook/Graham Short

"Amikor a látogatók átnéznek a mikroszkópon, alig hisznek a szemüknek, mindig nagyon jó visszajelzéseket kapok" – mondta a művész. A kiállított műremek a northfieldi Szent Lőrinc-templomban megrendezett betlehemes fesztivál része, amelyet a világ számos részéről érkező betlehemi alkotással együtt állítottak ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek