Ezek a legnépszerűbb európai úti célok Adventkor

Ma van Advent első vasárnapja, így hivatalosan is kijelenthetjük, hogy elkezdődött az év legvarázslatosabb időszaka. Az európai városok káprázatos ünnepi fényekben és dekorációkban pompáznak, az utcákat ellepik a helyi kézműves termékeket áruló standok, az orrunkban érezzük a sült gesztenye és a forralt bor illatát. Az angol Time Out programmagazin összeállította a legnépszerűbb karácsonyi úti célokat, melyekből most mutatjuk a kedvenceinket.

Lappföld, Finnország

Mi mással is kezdhetnénk a listát, mint a Mikulás hazájával. Rovaniemiben, amely Lappföld fővárosa is egyben, a rénszarvasok húzta szánok és a sarki fény megcsodálása mellett ne felejtsük el kiizzadni az év fáradalmait egy ünnepi szaunázás keretein belül – ugyanis ez egy finn karácsonyi hagyomány. Ezen kívül érdemes ellátogatni a Mikulás Postahivatalába, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat, vagy az erdei husky-farmra, ahol nem kevesebb mint 75 kékszemű husky várja a látogatókat.

Lappföldön nem csak a Mikulás érkezik rénszarvas szánonForrás: Shutterstock/Blueorange Studio

Prága, Csehország

Hatalmas, gótikus templomaival és kanyargós barokk utcáival Prága az év bármely szakában Európa egyik legkáprázatosabb városa. De decemberben a cseh főváros valahogy még szebb lesz. A legizgalmasabb látnivalók ilyenkor az adventi vásárok, amelyek a prágai vár és a Vencel tér környékén találhatók olyan helyi specialitásokkal, mint a medovina (mézes bor), a rybí polévka (hagyományos helyi halászlé) és a perníčky (fűszeres mézeskalács).

Ünnepi hangulat Prága főterénForrás: Shutterstock/Sven Hansche

Nürnberg, Németország

A német hagyományos karácsonyi vásár (Weihnachtsmarkt) világszerte híres – a nürnbergi pedig az ország egyik legrégebbi és legnagyobb vására. A mézeskalács és a forralt bor illatai átjárják a fabódékból álló mini várost, amely hemzseg a különleges édességektől és a kézzel készített dekorációktól. 

Nürnbergben van az ország legnagyobb karácsonyi vásáraForrás: Shutterstock/Scirocco340

London, Anglia

Az ünnepi jókedv már november végén végigsöpör Londonon, és ez decemberben sem hagy alább. Az amúgy is nagyon romantikusnak számító Egyesült Királyság fővárosát lépten-nyomon fenyők szegélyezik, és szinte minden sarkon karácsonyi fények csillognak. Ha igazi ünnepi hangulatra vágytok, akkor feltétlenül látogassatok el a január 2-ig nyitva tartó Winter Wonderlandre a Hyde Parkba, ahol szédületes hullámvasiuak, karácsonyi koncertek, cirkusz, mennyei finomságok és megannyi szórakozás mellett az igazi Mikulással is találkozhattok. 

A Winter Wonderland egy igazi téli vidámpark a Hyde park területénForrás: Shutterstock/Alexey Fedorenko

Bécs, Ausztria

A felejthetetlen karácsonyi hangulatért nem kell messzire mennünk. Bécsben ilyenkor karamelles almát majszoló krampuszok kóborolnak az utcákon, a karácsonyi vásárokban pedig a forró puncs és a sült mandula illata tölti be a teret. A Rathausplatz bejáratánál gyertyákkal díszített méretes kapuív üdvözli a látogatókat, a Jégálom pályáján pedig korcsolyázók róhatják köreiket. A kézműves termékek standjainál, a nosztalgia körhintánál és jégteke pályánál is adventi zene és karácsonyi koncertek teszik meghittebbé az ünnepi készülődést. 

Bécs belvárosába is karácsonyi hangulat költözöttForrás: Shutterstock/S.Borisov

(Forrás: timeout.com, wien.info, utazom.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek