Gyönyörű karácsonyi élményútvonal készült Máltán

Máltán tavaly még csak kocsiból lehetett élvezni a kivilágított karácsonyi „drive through Christmas" sétautat, idén decemberben viszont már valóban keresztül sétálhatnak az élményútvonalon, akik a máltai Buskett-kertekbe, azon belül is a Verdala Palace kertjébe utaznak.

Forrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A kivilágított karácsonyi élmény-útvonalon elbűvölő fényjátékok, fényfestések, vetítések és embernagyságnál is sokkal magasabb varázslények, mesés karácsonyi lampionfigurák szegélyezik a sétautat.

Forrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Bűvös sárkány, éjféli express, sarkvidéki világ és cukorka-város is megelevenedik többek között a sötétedés után kivilágított parkban.

Forrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A különleges esti program december 3-tól egészen január 9-ig várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. További részletek a https://illuminatedtrailmalta.com oldalon olvashatók.

Forrás: ERWEH/commons.wikimedia.org
A Verdala Palace
A Verdala Palace a szigetország egyik különleges történelmi és építészeti látványossága. Az 1586-ban épült palota az akkori nagymester vidéki nyaralójának készült, és ma is a máltai államfő nyári rezidenciájaként funkcionál. A négyzet alaprajzú, eredetileg kétszintes palotát az épületet körülvevő, sziklából kivájt szárazárkon keresztül lehetett megközelíteni. A palota négy sarkán álló négy torony erődítmény jelleget kölcsönöz az épületnek, ami a korabeli francia építészetre volt igazán jellemző.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek