Virtuálisan is láthatók Málta víz alatti relikviái

  A víz alatti régészeti lelőhelyek sokszor sajnos nincsenek szem előtt, sőt legtöbbször eszünkbe sem jut, mi minden rejtőzhet a mélyben, ennek a helyzetnek pedig igen prózai okai vannak - a tenger által jelentett fizikai akadály - írja az underwatermalta.org.

  Junkers JU88 kétmotoros, többfunkciós harci gépForrás: visitmalta.hu

  Az elmúlt időszakban többnyire csak a búvárok vagy a tengeralattjárók utasai láthatták azokat a történelmi időkapszulákat, melyek a vízben rejtőznek Málta partjainál, az UNESCO-nak a víz alatti kulturális örökség védelméről szóló egyezménye alapján azonban fontos, hogy az egyes országok ráirányítsák a figyelmet ezekre az emlékekre.

  A víz alatti Virtuális Múzeum ennek az elvárásnak a jegyében született, és különféle médiumok felhasználásával teszi hozzáférhetővé Málta egyedi víz alatti kulturális örökségét. Az online kiállítás itt tekinthető meg.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek