444 karácsonyfát állított fel lakásában egy férfi, rekorder lett

Világrekordot tudhat magának egy bevallottan karácsonyőrült német férfi azzal, hogy 444 feldíszített műfenyőt állított fel a lakásában idén karácsonyra. 

A lakás minden pontján feldíszített fák sorakoznakForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ole Spata

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos karácsony-csodaországgá változtatja saját otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel. Tavaly 420 karácsonyfát zsúfoltak be a 100 négyzetméteres lakásba, az idén állított 444 fenyőt 47 ezer égő világítja meg. A karácsonyfák között akadnak tematikusak is, például Star Wars-figurákkal vagy gumikacsákkal díszített fenyők, olvasható az MTI hírei között.

Néhány karácsonyfa a hálószobába is jutottForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ole Spata

Jeromin minden évben már augusztus első napján lehozza a műfenyőket a padlásról, mivel sok más mellett nem kevesebb mint 72 ezer díszgömböt kell rájuk aggatni. Egy ideje már szerte Németországból küldenek neki karácsonyi díszeket. A koronavírus-járvány előtt a férfi vezetett túrákat is tartott karácsonyfa-paradicsomában. Idén még nem újította fel ezt a szokását, már csak azért sem, mert túl kevés a hely a lakásban.

Ez itt a nappali karácsonyi fénypompábanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ole Spata

A Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) hétfőn a helyszínen ellenőrizte és ismerte el hivatalos RID-világrekordként a karácsonyfaerdőt mint "a legtöbb feldíszített karácsonyfát egy helyen".

Ez pedig már az igazolás a világrekordrólForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ole Spata

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek