Felkapcsolták a Rockefeller Center karácsonyfájának 50 ezer színes izzóját

Egy év kihagyás után idén újra közönség előtt kapcsolták fel szerdán a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának fényeit, olvasható az MTI hírei között. A kivilágítási ceremónián ismert zenészek léptek fel, az eseményt élőben közvetítette az NBC televízió, amelynek a toronyépületben van a székhelye. Az 50 ezer színes lámpával feldíszített fenyőfa tetejét egy 400 kilogrammos, kristályokkal borított csillag ékesíti.

Forrás: AFP/2021 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

Néhány napja itt a Travelón mi is megírtuk, hogy a 24 méter magas, 12 tonnás lucfenyőt a marylandi Elktonból szállították New Yorkba. Először érkezett fenyő ebből az államból a nyolc évtizedes tradíció történetében. A híres épületegyüttes első karácsonyfáját az építkezésen dolgozó férfiak állították 1931-ben.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

Az idén felállított 85 éves fa egy Elktonban élő család háza mellett állt, és már tartottak tőle, hogy egy vihar kidöntheti. A fenyőfát a Rockefeller Center főkertésze választotta ki a New York-i karácsony díszének. A karácsonyfa január elejéig áll majd Manhattan szívében.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek