Így fest London immerzív karácsonyfája, melybe be is léphetünk

Mostanában egyre többet hallani az immerzív kifejezést a vizuális művészetek kapcsán. Az angol immersive szót egy kicsit nehéz magyarosítani, de ha nagyon erőltetni próbáljuk, akkor a magával ragadó juthatna eszünkbe, illetve olyasmi, amiben elmerülhetünk.

Forrás: thisisloop.co.uk

A kifejezést olyan több érzékszervre ható kiállítások kapcsán szokás emlegetni, amelyek a különféle multimédiás hatásokkal szinte meditatív állapotba hozzák az embert. A Van Gogh és Monet művészete által inspirált immerzív kiállításokról mi is írtunk korábban, most azonban egy meglepő összefügésben találkoztunk ismét a szóval: Londonban ugyanis immerzív karácsonyfát állítottak, írja a Dezeen.

A karácsonyfa egy 8 és fél méter magas gúla formájú fényinstalláció a város King's Cross negyedében. A geometrikus alakzat teljes felületét tükrök és színes fénycsövek borítják, utóbbiak biztosítják az ünnepi hangulatot. A látogatók egy alagúton keresztül mehetnek be a karácsonyfa belsejébe, belül pedig a tükröződések, fények és színek kaleidoszkóphoz hasonló hatást teremtenek. Ezzel összhangban az installáció címe Prizma lett.

A Prizmát úgy tervezték, hogy az egységet és az erőt jelképezze, hogy a látogatók úgy érezhessék, »összekapcsolódhatnak« a fényben"– mondta a fa felállításáért felelős szervezet a projektről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek