Ez a csodaszép fenyő lesz a Rockefeller Center idei karácsonyfája

New Yorkban sokaknak akkor kezdődik az ünnepi szezon, amikor felkapcsolják a Rockefeller Center karácsonyfáját díszítő fények ezreit. A járókelők olyankor mindenhonnan összegyűlnek, hogy megnézzék a különleges pillanatot, amely 1931 óta hagyomány a városban. Az ikonikus fa minden évben szerepel a címlapokon – többek között mi is beszámoltunk arról, hogy tavaly egy cuki baglyot is találatk a fa ágai között.

A karácsonyfát korcsályázás közben is meg lehet csodálniForrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

A fát általában New York államból, New Jersey-ből vagy Pennsylvaniából hozzák, de előfordult már, hogy Ohióból, Vermontból vagy Kanadából választottak fenyőt. Az ideit, amely egy norvég lucfenyő, egy család adományozta, mely a marylandi Elktonban él. A hatalmas fát november 11-én vágják ki, és több mint 200 kilométert fog utazni New Yorkba. A 24 méter magas buja, zöld szépség november 13-án, szombaton érkezik teherautóval a Rockefeller Centerbe.

Akárcsak évtizedek óta, a fa 50 ezer villogó lámpával és Swarovski kristállyal díszítve áll majd a téren. A tervek szerint december 1-jén kapcsolják fel rajta a fényeket, és egészen 2022. január 16-ig New Yorkban marad – írja a marthastewart.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek