Új látványosság színesíti a nyíregyházi adventi vásárt

Idén is lesz adventi vásár Nyíregyházán, méghozzá nem is akármilyen: a Városháza előtti tér és a belváros több mint 12 kilométernyi fényfüzérrel öltözik ünnepi díszbe, az árusítópavilonok környékét pedig 300 négyzetméteres fényháló világítja majd be. Ráadásul már forog a város új attrakciója, a hatalmas óriáskerék. 

Már forog a kerékForrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Nyíregyháza karácsonyfája – egy 16 méter magas lucfenyő – már november közepén a helyére került és illatával fokozza az ünnepi hangulatot. A város november 28-án, 16:30-kor borul fénybe, majd egy ökumenikus adventi áhítat után az első gyertyát is meggyújtják, kezdetét véve az adventi időszaknak. Ezt követően minden vasárnap ugyanebben az időben várják az érdeklődőket az újabb gyertya meggyújtására. Az ünneplést helyi zenekarok, előadók produkciója kíséri.

November 28-án veszi kezdetét az adventi forgatagForrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A járványügyi helyzet ellenére nagyon színes forgatagra számíthatunk, étellel-itallal és egy kis szórakozással, meglepetésekkel kicsiknek és nagyoknak. A karácsonyi hangulatot kürtőskaláccsal, lepénnyel, halászlével, valamint díjnyertes pálinkákkal és forralt borral fokozzák. Péntekenként (december 3-án, 10-én és 17-én) lapcsánkaosztás is lesz, a finom falatokat Szoboszlai Gyula Mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke készíti.

Finomságok tárháza fogadja majd a látogatókatForrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

"Ebben az évben a forgatag egy új látványossággal is bővül: a városlakók és az ide érkező látogatók egy 30 méter magas óriáskerékről csodálhatják meg Nyíregyháza belvárosát és az ünnepi fényeket. Tetejéről szinte a téren álló templom tornyának ablakán is beleshetünk" - emelte ki Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ünnepi programsorozatba a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény is bekapcsolódott, ahol november 27-től a szentendrei Karácsony Múzeum adventi kiállítását láthatják, valamint szombatonként kézműves foglalkozásokkal, fotósarokkal, zenés műsorokkal készülnek. Idén a Mikulás is itt fogadja majd a gyerekeket, tudtuk meg a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek