Egymás után nyílnak az ingyenes korcsolyapályák Budapesten

A karácsonyi vásárok mellett az egyik leghangulatosabb téli program a korcsolyázás. Vétek lenne hagyni eltelni a telet úgy, hogy nem szállunk legalább egyszer a jégre. Erre a fővárosban minden lehetőségünk adott, ugyanis egymás után nyitnak az ingyenes koripályák. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Óbuda

Az óbudai adventi rendezvények keretében idén két helyszínen, a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén is nyílik egy-egy ingyenes jégpálya. A Fő téren november 26-án jégtáncosok színpompás bemutatójával nyit a korcsolyapálya az Advent Óbudán című rendezvény keretében, míg Békásmegyeren november 27-től várják a jég szerelmeseit. Mindkét helyszínen lehetőség lesz korcsolyabérlésre és élezésre is. Ez utóbbiak árairól bővebben itt tájékozódhat.

Óbudai jégpályaForrás: Sarolta Fazekas/Facebook

Újpest

Tavaly a koronavírus-helyzet miatt ugyan nem épülhetett fel, de idén télen ismét várja majd a közösségi korcsolyázás szerelmeseit az újpesti jégpálya. A szakemberek már megkezdték a jégpálya felépítését a városháza melletti területen, ahová november 27. és január 30. között várják a korizni vágyókat. A pályán és az öltözősátor területén a 18. életévüket betöltött személyek csak védettségi igazolvánnyal tartózkodhatnak. A nyitvatartási idő az ujpestmedia.hu oldalon olvasható.

Az újpesti jégpályaForrás: Wintermantel Zsolt/Facebook

Terézváros

Szintén november 27-én, reggel 10 órakor nyit a Hunyadi téri korcsolyapálya is, aminek alkalmából lesz jégbemutató (Bea Ice Dance Team) és a Strokes együttes is fellép. Az Eötvös10 által üzemeltetett korcsolyapálya január 30-ig minden hétköznap 15 órától 20 óráig, valamint hétvégén és a téli szünetben 10-től 20 óráig várja a látogatókat. A terézvárosi lakosok lakcímkártyával ingyenesen vehetik igénybe a jégpályát. A Westend tetőkertjén már november 15 óta korcsolyázhatnak ingyen a kerületi lakosok egészen január 31-ig, naponta 12 órától – a karbantartási időt kivéve – este 20, illetve 22 óráig.

Westend, jégpályaForrás: Szűcs Márton Nándor/Facebook

Zugló

Zuglóban a Bosnyák téren november 28-án, az első adventi vasárnapon szállhatunk először jégre. A megnyitó alkalmából Szinetár Dóra adventi koncertet ad, lesz tűzzsonglőr show és gyertyagyújtás is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek