Nézze, milyen különleges dekorációt kapott a Champs-Élysées karácsonyra!

A Champs-Élysées nem csak a karácsonyi bevásárlások színhelye, hanem az ünnepi mulatságoké is: illik itt táncolni, pezsgővel koccintani az új év beköszöntének pillanatában is, az ünnepi időszak hivatalos kezdetét pedig sok párizsi számára az jelenti, amikor november 21-en meggyújtják a fényeket a sugárutat szegélyező 400 fán. 

Forrás: NurPhoto via AFP/Michel Stoupak

Az idén a kapcsológombot - két erről álmodozó kislány társaságában - a divatos popsztár, Clara Luciani nyomhatta meg, a sugárút kivilágítását pedig a Kis herceg Társaság (Association Petit Prince) jótékonysági szervezet támogatta idén. Párizsban már követelmény, hogy a lehető legjobban vigyázzanak a környezetre a díszkivilágítás során - tudtuk meg a sortiraparis.com-tól.

Forrás: NurPhoto via AFP/Michel Stoupak

Minden fa egy-egy pezsgőspoharat formáz, és valóban részegítő élmény végignézni a Concorde térről a Diadalívig. Ugyanakkor józanságra vall, hogy a díszeknek környezettudatosnak kell lenniük: legalább öt szezonon keresztül kell üzemelniük, és ezalatt minden szempontból a lehető legkörnyezetbarátabb módon kell viselkedniük: nem szabad túlmelegedniük, és normák vonatkoznak arra is, mennyi foszforüledék keletkezhet a díszkivilágítás alatt. Persze, mindezek az egyébként fontos részletek csak valahol a tudatának peremén befolyásolják a tömeget, amely boldogan kószál az autóktól elzárt sugárút ünnepi fényei alatt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek