A Mikulás karácsonyfával és vidámsággal kelti életre a Holt-tengert

A Föld legalacsonyabb pontján, egy óriási sós vízfelület közepén, ahol az állatoknak és a növényeknek esélye sincs a túlélésre, egy piros ruhába öltözött vidám, fehér szakállú férfi karácsonyfát szúrt a sókoncentrátumban gazdag vízbe, majd úszni ment.

A só csodálatos kis szigetet hozott létreForrás: AFP/Menahem Kahana

A Mikulás vasárnap, az adventi szezon kezdetére érkezett a Holt-tengerhez, az Izraeli Idegenforgalmi Minisztérium kampányának részeként, hogy egy kis örömet és adventi hangulatot hozzon a globális járvány során, amely most távol tartja a keresztény zarándokokat a Szentföldtől.

Néhány száz méterre a parttól egy olyan helyre evickélt, ahol a só hatalmas tömegben halmozódott fel, és amely lehetővé tette számára, hogy az egyébként mély vízben megállhasson.

Egy feldíszített karácsonyfát szúrt a sós vízbe, lelkesen integetett, és könnyedén lebegett a Holt-tenger híres, sóoldatban gazdag vizein.

Issa Kassissieh, ismertebb nevén a jeruzsálemi Mikulás a karácsonyfával együtt lecövekelt egy kis sószigetenForrás: AFP/Menahem Kahana

A karácsonyfának azonban esélye sem lett volna életben maradnia a sós vízben, ezért kis időt követően a Mikulás magával vitte a partra – írja a Reuters.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek