Tíz euróért a fotelből bárkit a Mikulás falvába repít a Finnair

"Szerettel üdvözöljük utasainkat az ünnepi időszakban a Mikulás hivatalos légitársasága, a Finnair fedélzetén!" – ezzel a mondattal köszönti látogatóit és csábít mindenkit egy különleges téli utazásra a légicég weboldala, amely az idei karácsonyra nyolc járatot kínál a virtuális valóság (virtual reality, VR) segítségével. 

Forrás: Finnair

December 25-től 30-ig ugyanis a Mikulás szülővárosába, Rovaniemibe repíti utasait a világ valósághű másolatát a számítógépes játékokban tökéletesen megjelenítő 3D-s grafikai program, az Unreal Engine segítségével.

A fedélzetre lépés tehát itt is csak virtuálisan történik meg, és szükség van hozzá egy mobiltelefonra vagy laptopra, amelyen bárki megélheti az első osztályú utazással járó kényelmet is. A virtuális repülőjegy ára 10 euró, de a légitársaság minden pénzt a UNICEF munkájának támogatására fordít, amelyet a Covid-miatt hátrányos helyzetbe került gyerekek között oszt majd szét.

Rovaniemi Mikulás falvaForrás: shutterstock.com/Smelov

A Mikuláshoz tartó online utazás alatt a szervezők leginkább a VR-fejhallgató használatát javasolják, amelybe a mobiltelefont behelyezve még igazibbnak tűnik majd a nagyszakállúnál tett látogatás élménye. A virtuális utakra ezen az oldalon lehet jegyet vásárolni.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek