A legkorábban ábrázolt betlehemet vetítik az olasz zarándokváros bazilikájára

December 8-tól az adventi szezon minden estéjén kivetítik a híres Assisi város Szent Ferenc-bazilikájának homlokzatára Giotto betlehemes freskóit. Nemcsak az olasz védőszentnek épített bazilika külsején, hanem a zarándokváros körüli egyéb nevezetességeken is megjelenik a Giotto által ábrázolt Szent Ferenc életének jeleneteit bemutató freskósorozat, amelyben a betlehemi jelenet legkorábbi és legismertebb ábrázolása is látható.

A videóvetítések megjelennek a S. Rufino-székesegyház, az S. Chiara-bazilika, valamint a város két erődjének, a Monte Frumentario és a Torre Civica falain is. Ezenkívül egy ápolót ábrázoló szobrot is elhelyeznek az Assisi Szent Ferenc-bazilika előtt, tisztelegve az olasz egészségügyi dolgozók előtt a koronavírus-járvány során tanúsított hősi erőfeszítéseikért.

Tavaly hatalmas betlehemet állítottak a Világörökség részévé nyilvánított 13. századi templomegyüttes eléForrás: ValerioMei/Shutterstock

Minden este fényjátékokkal világítják meg az ősi város utcáit is, és hogy ez még látványosabb legyen, 17 és 22 óra között 30 percenként kikapcsolják Giotto betlehemét, helyette pedig egy videótérkép mutatja be a bazilika belsejét – írja a wantedinromecom.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek