Ha a karácsonyi ünnepekről van szó, az olaszok szerint semmi sem túlzás

Úgy tűnik, az olaszok imádják a grandiózus méretű dolgokat, de az is lehet, hogy csak a karácsonyi hangulatért rajonganak. Tegnap írtuk meg ugyanis, hogy ők büszkélkedhetnek a világ legnagyobb világító betlehemével, most pedig arról is beszámolhatunk, hogy övéké a világ legnagyobb karácsonyfája is.

Az 1000 négyzetméteres felületű karácsonyfa betakarja az egész Ingino-hegyetForrás: AFP/Paolo Tosti

A 750 méter magas karácsonyi dekoráció bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, ami minden évben felragyog az olasz középkori városban, Gubbióban. Az umbriai régióban található karácsonyfa legfőbb sajátossága nemcsak a mérete, hanem az is, hogy valójában 1000 színes égőből létrehozott fénylánc, amely beragyogja az Ingino-hegy oldalát.

A karácsonyfa 1991-ben került a Guinness Rekordok Könyvébe, és azóta is ragyog a teljes adventi időszakban, aminek fényeit Vízkereszt után kapcsolják le. A karácsonyfát különböző színű fények alkotják, amelyek különleges és egyedi kromatikus hatást keltenek. Összesen 300 zöld színű fény körvonalazza a karácsonyfa alakját, amely 650 méter magas, míg a közepén 400 különböző színű lámpával van telerakva. A fa tetején pedig több mint 250 fényből álló csillag ragyog – írja a this-is-italy.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek