Egy egész hegyoldalt megvilágít a világ legnagyobb betleheme

A valaha volt leglátványosabb betlehem az olaszországi Cinque Terre területén fekvő Manarolában található. Ebben a bájos faluban minden évben megünneplik a világhírű betlehem kivilágítását. Tulajdonképpen ez a kis falu, amely egy tengerre néző sziklás gerincen épült, és amelyet olajfaligetek, szőlőültetvények vesznek körül, decemberben a bolygó egyik leghangulatosabb helyévé válik. 

Több mint ötven éve épült meg itt a legnagyobb, fényes betlehemForrás: Luca Rei/hutterstock

Több mint ötven éve december 8-án kapcsolták fel először a világ legnagyobb, világító betlehemét, amelyet Mario Andreoli tervezett. Az évente felállított grandiózus installáció egy teljes hegyet elfoglal. A 300 életnagyságú alakot, amelyeket újrahasznosított anyagokból készítettek, 17 000 izzó és több mint 8 kilométer elektromos kábel felhasználásával hoztak létre. Mindezt azért, hogy az egyedi és hangulatos látvány elkápráztassa a látogatókat.

Decemberben a Cinque Terre Nemzeti Park kirándulásokat is szervez azoknak a látogatóknak, akik szeretnék jobban felfedezni a környéket, és közelebbről is megnéznék Manarola fényes betlehemét. Az út magába foglalja a közeli Volastra falu felkeresését, ahol a jelentkezők a zarándokok nyomában járhatnak a kőfalak és az olajfák között, valamint Manarola látogatását, ahol várja őket a betlehem.

A hegyoldalt a hangulatos betlehem mellett esténként fáklyás felvonulás és tűzijáték is színesítiForrás: Matteo Andrei/Shutterstock

A Manarolino nevű ösvényen járva egyedülálló légkör fogadja az utazókat: a látogatók szőlőültetvények, a fények és a betlehem alakjai között sétálhatnak. A betlehem mellett megkóstolhatják a tipikus helyi termékeket a Manarola főterén található karácsonyi vásárban, de megnézhetik a fáklyás felvonulást és a tűzijátékot is. Nem messze található egy másik tökéletes hely egy romantikus estéhez: a Via dell'Amore. Ez a sziklába vájt ösvény összeköti Manarolát Riomaggioréval, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik Cinque Terre kék tengerére – írja a siviaggia.it.

Ha idén nem is jön össze a személyes látogatás, ebben a fényes betlehemben az a jó, hogy 50 évnyi tradíciónak még egy járvány sem tud gátat szabni, jövőre is ott lesz és várja az érkezőket - mondták a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek