Egy cukrászművész mézeskalácsból készítette el a legismertebb karácsonyi film helyszínét

A Home Alone, azaz Reszkessetek betörők! című filmből ismert McCallister család házát mézeskalácsban is kisütötték, ezzel tisztelegve a film 30. évfordulója előtt. Az 1,7 méter magas, ehető alkotáson nem csak Kevin figurája látható, akit Macaulay Culkin játszott, hanem a két betörőjé is, akiket Joe Pesci és Daniel Stern alakított. Sőt még az Oh-Kay kisteherautó is felfedezhető az építmény mellett, ahogyan a pizzaszállító autó is.

Michelle Wibowo, díjnyertes művész és süteménytervező alkotta meg a döbbenetesen élethű édességet, amelynek elkészítése több mint 300 órát vett igénybe – írja az Evening Standard.

A mézeskalács házat a Disney + rendelte meg, mivel a klasszikus karácsonyi film megjelenése óta éppen 30 év telt el. Wibowo, mielőtt megsütötte a mézeskalácsot, hosszú ideig tanulmányozta a Chicago külvárosában található családi ház építészetét és homlokzatát, csak ezután kezdte el felépíteni a film híres díszletét, és a legkedveltebb pillanatokat. 

A süteményen felfedezhetők a festékdobozok, a letört szobor, vagy a bejárati ajtón lévő karácsonyi koszorú. Az alkotásra 63 fát, 33 ablakot, 14 pizzadobozt és hat lámpaoszlopot is elhelyezett a mestercukrász.

A mézeskalács jelenetet a surrey-i gyermek- és ifjúsági központba viszik beteg gyermekeknek, és szeretteiknek. Wibowo elmondta: „Megragadtam a lehetőséget, mert ez az egyik kedvenc karácsonyi filmem. Valójában nem is érezzük a karácsonyt az otthonunkban addig, amíg legalább kétszer nem láttuk!" Hozzátette, hogy nagyon élvezte a karakterek, Kevin, valamint a betörők Harry és Marv figuráinak az elkészítését.

Chicago belvárosától északra található az ismert ház, ahol az első a filmet 30 éve forgattákForrás: anarchosyn, Wikipedia,

A Disney+  vezérigazgatója hozzátette: „Nem tudom elhinni, hogy a Home Alone 30 éves lesz ebben a hónapban, és még mindig annyira megnevettet, mint amikor először láttam, ennyi évvel ezelőtt."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek