Mostantól az otthonában is elkészítheti a királyi család hagyományos karácsonyi pudingját

Nem kell meghívást kapnia a brit királyi családhoz azért, hogy fenségesen ünnepelhessen karácsonykor. A királyi család ugyanis közzétette a hagyományos karácsonyi fügés pudingjának receptjét, így most már bárki elkészítheti otthonában a királynőnek is megfelelő ünnepi ételt.

A karácsonyi puding hagyományos angol karácsonyi desszert, amit december 25-én fogyasztanakForrás: Image Source via AFP/Cultura/Diana Miller/Diana Miller

A királyi család hivatalos Instagram-fiókjában november 29-én jelent meg a recept, amelyet Stir-up Sunday néven is ismerhetünk. "Idén a királyi konyha szakácsai megosztották a hagyományos karácsonyi puding receptjét. Reméljük, hogy néhányan örömmel készítik el a saját otthonukban is" – olvasható a bejegyzésben. Nagy-Britanniában a szakácsok a hagyományoknak megfelelően az adventi szezon kezdete előtti vasárnap már megkavarják azt a pudingkeveréket, amelyet karácsonyra terveznek elkészíteni.

Az Instagram-bejegyzésben megtalálhatják a teljes receptet, valamint a desszert elkészítését lépésről lépésre bemutató videót is. Íme, a titkos összetevők, amelyből két 1 kg-os tésztakeverék lesz.

250 g mazsola
250 g ribizli
185 g szultán fehér szőlő
150 g narancshéj
250 g zsír vagy növényi zsiradék
250 g zsemlemorzsa
90 g liszt
12 g vegyes fűszer (karácsonyi)
2 egész tojás
180 g demerara nádcukor
275 ml sör
40ml sötét rum
40ml pálinka

Ha nem szeretne alkoholt használni, akkor helyettesítheti narancslével vagy hideg teával – írja a recept. Miután összekeverte a száraz összetevőket, adja hozzá a tojást és az alkoholt, majd keverje jól össze, és tegye egy edénybe a pároláshoz. A puding idő előtt elkészíthető, és karácsonykor felmelegíthető. Karácsonykor 3-4 órán melegítse fel a keveréket, majd lekerekített késsel vegye ki a tálból, fordítsa ki egy tányérra, és díszítse fel vagy flambírozza, de tálalhatja pálinkamártással és tejszínnel is. A fügés puding vagy a szilvapuding nem tartalmaz feltétlenül szilvát vagy fügét.

A klasszikus brit desszert gyakorlatilag bármilyen típusú szárított gyümölcsből elkészíthető, és az amerikai pudingtól eltérően inkább sütemény, mint pudingszerű.

A brit királyi konyha nem először tárja titkait a nyilvánosság elé. Ez év elején Darren McGrady volt királyi szakács megosztotta a királynő kedvenc csokoládés kekszének receptjét is – írja a mentalfloss.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek