Ilyen, amikor a mágikus Roxfortban behavazódik a táj

A Harry Potter filmek rajongóinak egyik kedvenc zarándokhelye a londoni Warner Bros Studio, ahol a film jelenteinek eredeti díszletei és kellékei is megtalálhatók. A látogatók belecsöppenhetnek Harry Potternek és társainak mindig varázslatos világába, ám tegnap a londoni stúdió még egy lapáttal rátett az élményre, méghozzá egy kis műhóval, mely szinte teljesen olyan, mintha valódi lenne. A rajongók kedvencének, a roxforti kastély makettjének látványa is másképp fest most, hogy hó fedi. Friss fotók is készültek a téli tájról.

Idén először havas táj várja a látogatókat a Warner Bros Studio Harry Potter túrája soránForrás: Warner Bros. Studio Tour London/Facebook

A mágikus hely bevásárló utcájának macskaköveit és boltjainak homlokzatát is hó borítja. Mint a Warner Bros Studio Tour London elmondta, többféle mesterséges havat használtak, amelyek mindegyike ropog az ember lába alatt, és pont úgy lebeg, mint a hulló hópelyhek, és úgy csillogni a fényben, mint a valódi jég. Ez viszont soha nem olvad el.

A hó olyan élethű lett, ropog és csillog is, mint a igaziForrás: Warner Bros. Studio Tour London/Facebook

A stúdió hozzáteszi, hogy bár éppen a bevásárlóutcát nem láthatták hóval borítva a filmekben, ugyanezeket a díszletet használták a télies jelenetek során is. Akkor a személyzet egyik tagja felmászott egy emelvényre, és szemcsés papír, illetve sószemcsék keverékét szórta szét egy szitával, mint ahogy a porcukrot szokták a sütemények tetejére.

A látogatók imádják a havas tájat, ahol egy cseppet sem fáznakForrás: Warner Bros. Studio Tour London/Facebook

Amikor a látogatók a Nagyterem díszletének eredeti kőpadlójára lépnek, koszorúkkal, füzérekkel és boszorkányokkal díszített fenyők fogadják őket. A hosszú étkezőasztalokat úgy terítették, mint a Harry Potter és a bölcsek kövében tartott ünnepi lakomán: lángoló karácsonyi pudingok, ínycsiklandó sült pulyka, és cseresznyével tűzdelt sonka sorakozik az asztalokon.

A karácsonyi dekoráció a szobák díszletei között is megjelenikForrás: WireImage/2015 Mike Marsland/Mike Marsland

A Stúdióban tett túra során a kandallókat úgy világítják meg, mintha tűz égne bennük. A látvány John Richardsonnak és különleges effektekkel foglalkozó csapatának köszönhető. A Roxfort a hóban kiállítás 2021. január 17-e vasárnapig tart, jegyek csak elővételben válthatók – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek