Be kellett zárni a népszerű karácsonyi vásárt, mert túl sokan voltak

Bezárták az angliai Nottingham város karácsonyi vásárát, miután láthatóan több száz ember megszegte a távolságtartási szabályokat. A szervezők kritikával szembesültek amiatt, hogy hatalmas tömeg gyűlt össze az Old Market téren, szombaton. Korábban a rendőrség már Londonban is kivonult, miután fiatalok százai tolongtak a Harrods áruház előtt.

Nottingham karácsonyi vására mindig is népszerű volt a helyiek és a külföldiek körébenForrás: robertharding via AFP/Frank Fell/Frank Fell

Vasárnap a nottinghami karácsonyi vásárt üzemeltető Mellors Group közölte, hogy átmenetileg be kellett zárnia a látványosságot a példátlanul magas látogatószám miatt. A nottinghamshire-i rendőrség tisztjeik egész nap a piacon voltak, hogy látható jelenlétet biztosítsanak, és a nagy tömegeket feloszlassák a környéken. Egy helyi lakos, a  24 éves játéktervező, Luke Brown azt mondta, hogy több száz ember mászkált egyszerre a piacon. "A piac szélén voltam, mivel rengeteg ember volt belül, és sokan egyáltalán nem viseltek maszkot, illetve határozottan nem tartották a két méter távolságot. Nagyon kényelmetlen volt ott lenni, így szó szerint öt perc után hazamentem" – mesélte.

Nyilatkozatában a Mellors Group kijelentette, hogy a példátlanul magas látogatószám fényében úgy döntöttek, ideiglenesen bezárják a karácsonyi vásárt. Nottingham városát a 3., azaz a legszigorúbb intézkedések által érintett szintbe sorolták az új koronavírus-korlátozások meghozatalakor, amelyek szerdán lépett hatályba Angliában, miután a négyhetes országos zárlat véget ért – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek