Nápolyban pizzából készült betlehemmel várják a karácsonyt

  Az UNESCO három évvel ezelőtt, 2017. december 7-én vette fel a kulturális örökségek listájára a nápolyi pizzát, idén pedig, hogy megünnepelje a kerek évfordulót, a nápolyi pizzasütők szövetsége (Associazione Pizzaiuoli Napoletani) önkéntesek egy csoportjával és betlehemkészítő kézművesekkel együtt úgy döntött, hogy különleges művet készít, méghozzá pizzatésztából - derül ki a napolike.com híréből.

  Forrás: HardyKlossek/pixabay.com

  A pizza-betlehem három méter átmérőjű és két méter magas lesz, és a pizza mellett, amely a fő elemek alapanyagát adja, megtalálhatók lesznek benne a nápolyi betlehemek hagyományos anyagai is, azaz a fa és a parafa. Az alkotást december 7-én, hétfőn, 10.30-kor a Santa Chiara bazilikában, december 8-án, kedden 10:30-kor pedig a pizzakészítőknek szentelnek különleges misét.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek