Felállították Magyarország legszebb betlehemét

Másodszorra hirdettek győztes településeket a Magyarország Legszebb Betleheme pályázaton, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen szervezett. Az első helyezett idén Makó városa lett, ahol a Hagymatikum előtt állították ki az alkotást, a második helyeznek járó díjat pedig a Bükk lábánál található Tardona települése kapta.

Bartus-Bercza Anikó és az idei év legszebb betlehemeForrás: Magyarország legszebb betleheme 2020

Harmadik helyezést idén nem osztottak ki, de egymillió forint értékben díjazták Trella Erik fafaragó mester munkáját, akinek idei szobrai Ajakon, a katolikus plébánia mellett emelik a betlehem értékét – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Forrás: Nagy Szabolcs / Makohirado.hu

Makón Advent első vasárnapján Farkas Éva Erzsébet és Bartus-Bercza Anikó mutatta be a művésztanár tervei alapján készült Makovecz-stílust követő építményt, és az első adventi gyertyát is meggyújtották benne. A betlehemen alkalmazott szakrális szimbólumok és építészeti megoldások Makovecz Imre alkotásait idézik, de a terv része volt az is, hogy az építményen lévő ablakokon bekukucskálva a gyermeki rácsodálkozást is bárki átélhesse.

Forrás: Magyarország legszebb betleheme 2020

Tardonán december 6-án, Ajakon pedig december 13-án adják át a győztes betlehemeket. A makói Makovecz téren felállított Betlehemet azonban már bárki megcsodálhatja.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek