Felállították Magyarország legszebb betlehemét

  Másodszorra hirdettek győztes településeket a Magyarország Legszebb Betleheme pályázaton, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen szervezett. Az első helyezett idén Makó városa lett, ahol a Hagymatikum előtt állították ki az alkotást, a második helyeznek járó díjat pedig a Bükk lábánál található Tardona települése kapta.

  Bartus-Bercza Anikó és az idei év legszebb betlehemeForrás: Magyarország legszebb betleheme 2020

  Harmadik helyezést idén nem osztottak ki, de egymillió forint értékben díjazták Trella Erik fafaragó mester munkáját, akinek idei szobrai Ajakon, a katolikus plébánia mellett emelik a betlehem értékét – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

  Forrás: Nagy Szabolcs / Makohirado.hu

  Makón Advent első vasárnapján Farkas Éva Erzsébet és Bartus-Bercza Anikó mutatta be a művésztanár tervei alapján készült Makovecz-stílust követő építményt, és az első adventi gyertyát is meggyújtották benne. A betlehemen alkalmazott szakrális szimbólumok és építészeti megoldások Makovecz Imre alkotásait idézik, de a terv része volt az is, hogy az építményen lévő ablakokon bekukucskálva a gyermeki rácsodálkozást is bárki átélhesse.

  Forrás: Magyarország legszebb betleheme 2020

  Tardonán december 6-án, Ajakon pedig december 13-án adják át a győztes betlehemeket. A makói Makovecz téren felállított Betlehemet azonban már bárki megcsodálhatja.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek