Mától ismét közlekednek a LED-fényben úszó adventi villamosok

  A mai nappal elindul a hagyományos fényvillamos szezon, ami már 2009 óta Budapest elválaszthatatlan része. Először csak a 2-es vonalán közlekedett, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon, az elmúlt években pedig egyre több budapesti kerületben is feltűnik a káprázatos UV nosztalgiavillamos, amelyet közel negyvenezer LED-izzó borít fényárba, utasterében pedig hópelyhes ünnepi díszítés fogadja a belépőt.

  Csodálatos fények ragyogják be adventkor a fővárostForrás: AFP/Attila Kisbenedek

  Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt, amerre elrobog a "csillamos". A járványügyi helyzetben sokáig bizonytalan volt az indulás, de szerencsére az engedélyek megérkeztek, az akadályok elhárultak. 

  A hagyományos UV fényvillamos 2020. november 26. és 2021. január 6. között közlekedik.

  Hétfőnként és szerdánként a 2-es villamos vonalán; keddenként a 49-es vonalán; csütörtökönként a 19-esen; péntekenként a 47-es vonalán közlekednek. Szombat és vasárnap a kivilágított villamos kirándulni indul más vonalakra az alábbiak szerint:

  november 28. szombaton 42-es vonalán;
  november 29. vasárnap 56A;
  december 5. szombaton 59-es vonalán;
  december 6. vasárnap 69-esen;
  december 12. szombat 62A;
  december 13. vasárnap 50-es vonalán;
  december 19. szombat 42-es;
  december 20. vasárnap 56A vonalán;
  december 26. szombaton az 59-esen;
  december 27. vasárnap a 69-es vonalán;
  január 2. szombaton az 50-es;
  január 3. vasárnap 56A vonalán.

  A villamos nem közlekedik december 24-én Szenteste és december 31-én Szilveszter este. Az elrendelt korlátozásokkal összhangban a villamosok idén korábban, kb. 15 órától állnak forgalomba, majd 19 és 19:30 között indulnak el a végállomásról az utolsó menetrendszerinti járatukra. 20 óra után a fényvillamos kocsiszínbe megy, utasokat már nem szállít.

  Kérik, hogy mindenki úgy tervezze meg utazását, hogy a kijárási tilalom idejére haza tudjon érni. A villamoson kötelező a maszk használata, és javasolják a zsúfoltság elkerülése érdekében, hogy a korábbi indulási időpontokat is vegyék igénybe. A BKK és a BKV további fényes meglepetésekkel készül ebben a szezonban, amelyről hamarosan hírt adnak – ígérik a Nosztalgia villamosozás Facebook-oldalán. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!