Látogatható Makovecz saját magának tervezett háza

Makovecz Imre dolgozószobája, az irattár, és az épülettel együtt a diófa köré épült kert is bejárható a Makovecz Archívum és Emlékházban. A családi ház mostantól hetente háromszor látogatható.

A budapesti Makovecz Archívum és Emlékház eredetileg otthonnak épült. Makovecz Imre magának és a feleségének építette, beköltözését azonban már nem érhette meg. A ház több kisebb méretű és egy nagy teremből áll, amelyeket a jövőben közösségi eseményekre, koncertekre és konferenciákra is használhatnak.

"Az én építészetem humanizált építészet, emberközpontú. Mindig az arc berendezésére, fiziognómiájára figyelek, mert nem csak a kifejeződés helyét, hanem a formáját is megtalálom benne."Forrás: Makovecz.hu

"Az én számomra attól olyan érdekes a világ, hogy azt látom meg benne, amiből az Úristen kivonult. Az emberi arc imaginárius földrajz. Ezért hasonlítanak az épületeim az ember arcára, fejére, a háztető meg az agy- koponyára. A házaimat látó házaknak neveztem el. Szemük van, szemöldökük, orrféléjük is; mindezzel a belső lényeget szeretném kifejezni, azt, hogy az épület lény..." - idézik Makovecz Imre gondolatait az épített örökségeit összegyűjtő weboldalon. A Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész XII. kerületi kútvölgyi emlékháza a Városkúti út 2-ben minden hétfőn, szerdán és pénteken 14-től 17 óráig látogatható.

Makovecz Imre dolgozószobájaForrás: Makovecz.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek