Délutánra feldíszítik az ország karácsonyfáját a Kossuth téren

Tizenhat méter magas az a fenyőfa, amely Székesfehérvárról indult útnak hétfőn délután, és keddtől már Budapesten az ország karácsonyfájaként lesz látható a Parlament előtt – írja cikkében a Székesfehérvár.hu.

Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár

Már hétfőn reggel nagy volt a készülődés a fehérvári Surányi utcában, ahol az E.ON szakemberei a székesfehérvári tűzoltókkal és a Magyar Honvédség katonáival készítették elő a terepet a fenyőfa biztonságos kiemeléséhez és szállításához. A 40 éves, 16 méter magas ezüstfenyőt először felülről egy daru segítségével rögzítették, majd a kivágást követően egy kamion platójára fektették a szállításhoz.

Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár

A tulajdonos, Molnár Imre elmondta, nyolc évvel ezelőtt vették meg a házat, amely előtt a fa állt. A család biztonsága érdekében azonban most érkezett el az idő arra, hogy a fenyő máshol, nemesebb célt szolgáljon. Mind a magassága, mind a formája miatt szerették volna, ha karácsonyfaként hoz örömet. Molnár Imre megkereste annak lehetőségét, hogy felajánlja a fát az ország karácsonyfájának. Nagy örömmel vette a család, amikor megkapták az értesítést, hogy a küldött fotók alapján erre esett a választás.

Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár

A felajánlott fákról minden évben az Országgyűlés Hivatala és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal dönt közösen, a szempontok között esztétikai és biztonsági tényezők, a fővároshoz való közelség, valamint a szállítás és a kivágás körülményei a meghatározók.

A székesfehérvári tulajdonos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az eddigiekben a házuk előtt álló fenyőből lesz az ország karácsonyfája. Az ezüstfenyőt az ingatlan előző tulajdonosa ültette negyven évvel ezelőtt, a kis fácska már akkor is karácsonyfaként szolgált, és nagyra nőve most ismét ezt teszi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek