Idén újrahasznosított díszekkel dekorálják Szabadka karácsonyfáját

Új ünnepi fényekbe öltöztetik idén a szomszédos szecessziós várost, Szabadkát. A színes megvilágítás már december 6-tól beragyogja a városközpontot és január közepéig gyönyörködhetünk benne.

Új ünnepi fényekben tündököl idén Szabadka - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Ladislaus

Az igencsak gazdag és látványos díszek csomagja világító szarvasokat, jégcsapokat, gömböket és füzéreket is tartalmaz - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó híréből. A Téli fény nevű égőkompozíció például fehér, kék és lila színben világító gömbök egyvelegéből áll majd, amit fehér LED-füzérekkel kötnek össze. Ezekkel díszítik ki a Városháza bejáratait is.

Mivel tavaly sokan panaszkodtak a városháza elé felállított karácsonyfa szerény díszeire, az idén kitesznek magukért a helyiek: 20 fehér és piros színekben pompázó gömbbel, 50 darab piros és fehér égővel, valamint egy 12 méter hosszú villogó fényfüzérrel ékesítik majd a fenyőt.

Az elemek különlegessége, hogy mindegyik újrahasznosított anyagból készült.  

A főtéren 92 új jégcsapot szerelnek fel, a régi díszek pedig a külvárosba kerülnek. A legfiatalabbak minden bizonnyal az aranytalapzaton álló kis és nagy világító szarvasoknak fognak örülni, amiket a Köztársaság térre állítanak fel. Mindkettő arany színű, alumínium szerkezetű lesz, amit fehér LED égők világítanak meg.

A kisebb szarvasnak pirosan világító orra lesz, amit a gyerekek gombnyomásra kapcsolhatnak ki-be.

A világítást Mikulás napján üzemelik be, és ahogy azt a szabadkaiak már a korábbi években megszokhatták, egészen január közepéig, az ortodox karácsony végéig lesz látható a városközpontban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek