Július 5-én sztrájkolnak az olasz repülőtereken, komoly fennakadások várhatók

Sztrájkkal indul nyári szezon Olaszországban, amely a főbb olasz repülőterek egy részét érinti majd, ezért érdemes felkészülni a lehetséges kellemetlenségekre, kezdve a becsekkolástól és biztonsági ellenőrzésen keresztül, egészen egyes járatok késéséig vagy törléséig. A sztrájkot 2024. július 5-én, pénteken tartják, amint az az Infrastrukturális és Közlekedési Minisztérium hivatalos (július 2-án frissített) közleményéből is kiderül.

A római Fiumicino repülőtér váróterme mindig forgalmas, július 5-én azonban még nagyobb tömegre lehet számítani - illusztrációForrás: Hans Lucas via AFP/Jean-Christophe Milhet / Hans Lucas/Jc Milhet

Íme, az érintett repülőterek: a bolognai repülőtér személyzete 4 órás sztrájkra készül: a dolgozók 13:00 és 17:00 óra között állnak le. Ezt követően a velencei, a milánói Linatei, a milánói Malpensai és a római Fiumicinói repülőterek dolgozói is leteszik a munkát.

Ugyanakkor 24 órás sztrájkra készülnek a Lamezia Terme, Crotone és Reggio Calabria repülőterén, így július 5-én, ezeken a repülőtereken 00:00 és 24:00 óra között tart a munkabeszüntetés.
Az utasok ingyenesen módosíthatják az utazási dátumokat, vagy utalványt igényelhetnek a jövőbeni járatokhoz – írja a siviaggia.it.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek