Videó: Egy férfi a Boeing 787-es mennyezetében kötött ki az erős turbulencia miatt

Július 1-jén az Air Europa Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépe Madridból tartott az uruguayi Montevideóba, amikor súlyos turbulenciába került, melynek következtében a fedélzetén legalább 30 ember megsérült. A turbulencia olyan erős volt, hogy az egyik utas a mennyezetből mászott le a fej feletti csomagtéren keresztül.

Az esetet követően a repülőgép kényszerleszállást hajtott végre a brazíliai Natalban az Aluizio Alves nemzetközi repülőtéren. Az egészségügyi személyzet már a földet éréskor várakozott, hogy azonnal ellássa a sérült utasokat.

A repülőgépet 325 emberrel a fedélzetén az északkelet-brazíliai Natal repülőterére irányították, ahol a földet érés után ellátták a sérülteketForrás: AFP/Claudio Fernandez Arbes

Az interneten keringő képek és videók a turbulencia utóhatásait mutatják be, beleértve a sérült mennyezetet és a törött üléstámlát.

A jelentések szerint a sérült utasok közül tízen súlyos sérüléseket szenvedtek, köztük nyakcsigolyatörést, arcsérüléseket és mellkasi zúzódésokat.

Az Air Europa megerősítette az incidenst, és közölte, hogy a sérült utasokat orvosi ellátásban részesítették. A repülőgépet ért kár mértéke még értékelés alatt áll – írja az airlive.net.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek