Ebbe a három városba indít új, közvetlen járatokat Budapestről a Wizz Air

Idén nyártól Örményország is elérhető Magyarországról: a felfedezni vágyók közvetlenül Jerevánba repülhetnek, ahol az év nagy részében napsütéses idő kényezteti az ide látogatókat. Románia két fontos központjával is bővül a Wizz Air kínálata Budapestről: Brassóba és Bukarestbe repítik az utasokat.

Jereván és Bukarest mellett Brassóba is eljuthatunk a Wizz Air járataival, melynek mesés az óvárosaForrás: Shutterstock/Kokhanchikov

Tegnap, már el is indult az első Budapest - Brassó járat, mely  07:55 órakor landolt a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtéren. A Wizz Air által üzemeltetett HA-LVK A321 Neo típusú repülőgép ezután 08:30-kor szállt fel Brassóból Budapest felé. Az út kevesebb mint egy órát tart – írja a a Maszol.ro

„A budapesti repülőtérről idén nyáron a világ több mint 130 úti céljára repülhetnek közvetlenül utasaink" – hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A brassói összeköttetés rég várt hidat biztosít Székelyföld és Magyarország között, és a jereváni légi kapcsolat is izgalmas turisztikai és gazdasági lehetőségekkel kecsegtet.

„Ez is hozzájárulhat majd ahhoz, hogy várakozásainknak megfelelően idén a 16,2 milliós, pandémia előtti rekordot is meghaladja a repülőtér utasforgalma" – vélekedett.

A légitársaság az idei új útvonalak bevezetése mellett 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állított üzembe a budapesti bázisán, így már 16 repülőgéppel szolgálja ki a magyar utasokat a fővárosból – írja a turizmus.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek