Rosszul lett egy utas, ezért Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó gép

A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott. Ugyanakkor mivel gép tartályaiban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült.

Adódnak váratlan események a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is - a fotó illusztrációForrás: Hemis via AFP/BUGRAT Davit / hemis.fr/Bugrat Davit / Hemis.Fr

 Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek.

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét. Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban.

A torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre.

Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították – közölte a Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek