Kiderült, miért késett 19 órát a SunExpress Antalyába tartó járata

A SunExpress légitársaság Antalyába tartó járata múlt hét pénteken majdnem 19 órás késéssel indult el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A Világgazdaság felkereste a Budapest Airportot az üggyel kapcsolatban, miután 140 ember ragadt a budapesti repülőtéren.

A fotó illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Markus Mainka

A Budapest Airport vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy a menetrend szerint június 21-én 11.35 órakor, Antalyába induló repülőgépen meghibásodott a fedélzeti utastájékoztató rendszer, így a gép nem szállíthatott utasokat.

A SunExpress a technikai probléma miatt a gépet üresen hozta el Budapestről, a reptéren maradt 141 utasért másik gépet küldtek.

Valentínyi Katalin elmondta, hogy mire a légitársaság a mentesítő járatra az esti órákban megkérte a résidőt, a felszállás belecsúszott volna a éjszakai mélyalvás időszakba, ami éjfél és hajnali 5 óra között van. Ebben az időben nem volt lehetőség a vissza indulásra, így a pót repülőgép csak június 22-én 5.12 perckor tudott megérkezni a magyar fővárosba. Az utasok beszállítása után 5.52 órakor indulthatott el a járat. Valentínyi Katalin közölte, hogy a Budapest Airport elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségért.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek