Jó hír: Júniustól Korfura is repülhetünk Pécsről

Március végén számoltunk be arról hogy a Universal Air első menetrend szerinti járata megérkezett a Pécs-Pogány Repülőtérre Máltáról, és nem is akármilyen fogadtatásban volt része. Pécs a München és Málta között közlekedő járat köztes megállója lett, így erre a két desztinációra már szállítja az utasokat, és hamarosan a meseszép zöld, görög szigetre is eljuthatunk.

Korfu sokak kedvenc görög szigete - illusztrációForrás: Igor Tichonow/Shutterstock

Június elején indulnak Korfura az első repülőgépek Pécs-Pogányból. A gép minden héten szerdánként közlekedik, a repülési idő 1 óra 50 perc. 

Korfura több baranyai utazási iroda is szervez egyéni és csoportos utakat – írja a bama.hu.

"Mi is azt tapasztaljuk, hogy nagyon nagy az érdeklődés úgy az egyéni, mint a csoportos utak tekintetében. Az egyéni vendégek a repjegyet, a szállást és a transzfert vásárolják meg nálunk. A csoportos útra pedig idegenvezető is megy velük. Annak ellenére is meglepően sokan foglalnak, hogy 16-17 évvel ezelőtt Korfu két éven keresztül is elérhető volt innen" – mondta Vétek Jánosné, a Tensi Utazási Iroda vezetője.

"Azt hozzá kell tenni, hogy viszonylag későn értesültünk a lehetőségről, a járat indulásáról, ezért szállást már nem olyan könnyű találni, ezek nagy része már le van foglalva. Előző ősszel az irodák már lekötik a szállásokat a nyári szezonra. Keresgélnünk kell, de eddig mindenkinek találtunk szállást" – fogalmazott Vétek Jánosné.

Az utasok tapasztalatai igen pozitívak a repüléssel kapcsolatban. Sokaknak számít, hogy a repülőtéren a parkolás ingyenes, nem kell órákkal előbb elindulni otthonról.

Ez a baranyai, dél-dunántúli régióban élő utasoknak szimpatikussá teszi a pécs-pogányi repülést a budapesti induláshoz viszonyítva. A gép minden héten szerdánként közlekedik, minden útra egy 7 kilogrammos kézipoggyászt és egy 15 kilogrammos feladott poggyászt tartalmaznak a jegyek. Az utolsó járat idén október 23-án indul Pogányból és Korfuról is. Az utolsó járat idén október 23-án indul Pogányból és Korfuról is.

A jegyfoglalással kapcsolatos információk és a pontos menetrend a reptér honlapján érhető el.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek