Videó: Így fogadták az első menetrend szerinti járatot a pécsi repülőtéren

Közel két hónapja még csak reménykedve írtunk arról, hogy Pécs lenne egy kisebb légitársaság München és Málta között közlekedő járatának köztes megállója. A terv valósággá vált, és március 26-án délelőtt 11 óra után néhány perccel a Universal Air első menetrend szerinti járata megérkezett a Pécs-Pogány Repülőtérre Máltáról. És nem is akármilyen fogadtatásban volt része.

Ahogy ez szokás: vizes fogadtatásban volt része a Universal Air első menetrend szerinti járatának PécsenForrás: LP/bama.hu

A tűzoltók vízsugárral üdvözölték a beguruló gépet, majd néhány perc után kiszálltak az utasok. Sokan közülük fotókat is készítettek a nem mindennapi pillanatról. A hangulatot fokozta a helyszínen a PTE Brass Band, akik Korda György Reptér című dalát játszották el. A terminálban torta, pezsgő és harapnivaló várta az utasokat – írja a bama.hu, és videón is megörökítették az érkezés utáni pillanatokat.

A társaság tehát Máltára, Münchenbe és Korfura indít repülőjáratokat a baranyai légikikötőből. A most megérkezett kisgép a technikai szünet után délben indult is tovább Münchenbe. A repülési idő Münchenbe nagyjából 1 óra 20 perc, Máltára pedig 2 óra 20 perc.

A reptér parkolójában már ott volt a Tüke Busz Zrt. autóbusza, mely minden kedden és pénteken, az induló és érkező repülők menetrendjéhez igazodva közlekedik Pécs Főpályaudvarról a Pécs-Pogányi repülőtérre. A közvetlen reptéri autóbuszokat díjmentesen lehet igénybe venni, a csomagok szállítása is térítésmentes. A repülőtéren a parkolás ingyenes. A jegyfoglalással kapcsolatos információk és a pontos menetrend a reptér honlapján érhető el. Eszerint Korfura június 5-től indulnak (és érkeznek onnan) járatok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek