Videó: Ezen a repülőtéren egy robottól vásárolhatod meg az italod és a nasid

A müncheni repülőtér utasai egy önvezető robotnál, JEEVES-nél vásárolhatnak üdítőt és nassolnivalót. Az eredetileg a szállodai és az egészségügyi ágazatban való használatra tervezett robotot a világon először a müncheni repülőtéren használják „snackbotként".

A finomságokat áruló kis robot hamar belopta magát az utasok szívébeForrás: munich-airport.com

A snackbot hűtött üdítőitalok és snackek széles választékát kínálja, amelyeket különböző készpénzmentes fizetési módokon és hitelkártyával lehet megvásárolni.

JEEVES 110 centiméter magas, és önállóan mozog a müncheni repülőtér 2-es termináljának 4. és 5. szintjén található kapuknál. Megáll, amikor az utasok a közelébe érnek, vagy az útjába lépnek. A vásárlás lebonyolításához egy nagy érintőképernyőt használ – írja a donaukurier.de.

A Robotise müncheni startup cég által kifejlesztett robotot egy éven át teszteli a müncheni repülőtér és a Lufthansa leányvállalata, a Terminal 2 Gesellschaft. A robotika alkalmazása a müncheni repülőtéren nemcsak a logisztika javítását szolgálja, hanem az hozzáad az utazási élményhez – olvasható a müncheni reptér oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek