Ezt a repülőteret választották a világ legfényűzőbbjének

A világ legfényűzőbb repülőtere egy olyan városban található, amely mindenből a legnagyobbat és a legjobbat akarja építeni: Dubajban. Az AllClear utasbiztosító tanulmánya szerint a Dubaji Nemzetközi Repülőtér (DXB) bizonyult a legpazarabbnak – írja a travelandleisure.com.

Dubaj a luxus városa, így méltán csodás a repülőtere isForrás: Sorbis/Shutterstock

Az Egyesült Arab Emírségekben található repülőtér üzemeltetői arra összpontosítanak, hogy a légikikötő önmagában is élmény legyen. A címet főként annak köszönheti, hogy a terminál három mérföldes körzetében több, mint 70 luxusszálloda található.

„Dubaj, mint úti cél világszerte ismert a luxusról és a gazdagságról, így nem túl meglepő, hogy a repülőtere a világ legfényűzőbbje. A reptér a világ leggyorsabban növekvő légiközlekedési csomópontja, és még saját ötcsillagos szállodája is van az épületen belül.Zen-kertekkel, szabadtéri medencével, edzőteremmel, mozikkal és éttermek sokaságával – ez az a repülőtér, ahol minden bizonnyal felfrissülsz, mielőtt felpattansz a járatra" – írták a tanulmányban, amelyben több mint 1800 repülőteret vizsgáltak meg.

A londoni Heathrow a lista második helyére került, köszönhetően a várótermek számának és a luxusüzletek mennyiségének. A lista harmadik helyét a katari Hamad Nemzetközi Repülőtér (DOH) szerezte meg Dohában, amely tavaly egy exkluzív új Louis Vuitton étteremmel és váróval bővült.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek